Blog
Özgüven için 3 Sabah Ritüeli 16 Nisan 2022

Sabah kimin için uyanıyorsun?

Ben senin yerine söyleyeyim: Kocan, çocuğun, evin, işin…

Peki gözünü sadece kendin için açsan yaşamında neler değişirdi?

Yine izninle cevap vereyim: Öncelikle kendine verdiğin değer artmaya başlardı, önceliklerin farklılaşırdı, yaşamdan daha fazla zevk almaya başlardın, daha pozitif bir zihin sistemine geçiş yapardın, stresin azalırdı, daha motive olurdun, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmeye başlardın, ilişkilerinde daha sağlıklı ve pozitif yaklaşımın olurdu, işinde daha verimli ve enerjik olurdun en değerlisi özgüvenin yükselmeye başlardı. 

'Özgüvenime etkisi nasıl olacak?' diye düşünüyor olabilirsin.

Sabah ritüelleri, rutinleri öncelikle yaşamının kontrolünü eline almana yardım eder. Enerjin düşük, zorlanarak, asık suratla uyandığın sabahları hatırla. Güne nasıl başlarsan gününe de o yansır. Sabah uygulayacağın belli ritüeller ise güne pozitif, enerjik, kendine değer ve saygı göstererek başlamanı sağlarken kontrolü eline almanı, günlük işlerine odaklanmanı, önceliklerini netleştirmeni ve stresi azaltarak verimliliğini arttırmana destek olur.

Tüm bunları topladığında kendine değer veren, ne yapacağını bilen, kararlı, verimli özgüvenli bir insana dönüşmeye başlarsın. 

Peki neler yapabilirsin?

Pek çok şey var yapabileceğin. Ama hep dediğim gibi küçük adımlar yolda tutar ve sana iyi gelenleri alışkanlığa dönüştürmeni kolaylaştırır. 

Buradan kolay uygulanan ve yaşamını aydınlatan 3 sabah ritüeli paylaşıyorum. Hemen yarın sabah uygulamaya başla:
1-    Gülümse ve ‘Bu sabah kendime öncelik vermeyi, kendime vakit ayırmayı seçiyorum. Çünkü ben çok değerliyim’ de.
2-    Sevdiğin bir aktivite yap. Meditasyon, Egzersiz, Açık havada yürüyüş, Farkındalık defterine yazmak….
3-    Aktiviteni tamamladıktan sonra da gözlerini kapa ve 3 derin nefes al ve ver. Gözlerin kapalı kendini, bedenini, varlığını fark et. O gün 100 birim enerjini nerelere aktarırsan gününü en iyi şekilde geçirirsin? düşün. Ve bunları önem sırasına sok. 
Harika bir güne hazırsın.

Yapmaya başladıktan sonra fark ettiklerini farkındalık defterine yaz. 

post_082_01

Yorum Yap