Blog
Nefes Farkındalığı 23 Ekim 2021
İnsan vücudu mükemmel bir tasarımla oluşturulmuştur. Fakat zaman içerisinde yaşadığımız tatsız olaylar, travmalar ve hatta zaman zaman sevinçler bebek olarak doğduğumuzda yoğun ve kuvvetli aldığımız nefeslerin sığlaşmasına ve kısalıp azalmasına neden olur.
 
Diyafram nefesi çalışmaları sayesinde hedef, yaşam içinde bozulan diyafram kasımızı kullanma becerimizi bedenimize yeniden hatırlatmaktır.
 
Diyafram kası, göğüs boşluğu ile karın boşluğunun birleştiği noktada bulunan kas tabakasıdır. Bu kas gurubunun kullanılması, sadece nefes için değil aynı zamanda bedensel fonksiyonların rahatlaması için de çok önemlidir.
Diyafram kasının hareketi, karın bölgesinde bulunan hayati organlarımızın masaj etkisi ile rahatlamasına ve daha verimli çalışmalarına sebep olur. Ama tabi ki en büyük etkisi akciğerler üzerindedir. Diyafram kullanarak nefes almak, karın boşluğunu mümkün olduğunca genişletmek, kısa nefeslerde hiç kullanmadığımız akciğerlerin alt kısımlarını kullanmaya neden olur.
 
Seneler içinde sığlaşan nefes aktivitesinde, ciğerlerin üst bölümü temiz hava ile sürekli aktive edilirken, ciğerlerin alt kısımları pasif kalır. Bu da sınırlı teneffüse sebep olur.
 
Nefes kapasitemizi arttırmak, vücudun ihtiyaç duyduğu oksijen yoğunluğunu bedene iletmek nefes alış verişimizi değiştirmek tamamen bizim seçimimizle mümkündür. Bunun için kendimizi çok fazla zorlamaya, özel aparatlara veya yaşamımızda önemli değişiklikler yapmaya gerek yok. O nedenle şunu unutmamak gerek: NEFES BEDAVA YAŞAM KAYNAĞIMIZ. Tek yapmamız gereken onu daha verimli hale getirmek için bir seçim yapmak.
 
Oksijen, sinir sistemi, beyin, iç organlar ve salgı bezlerinin çalışmaları için gereklidir. Organların, bedenin ve cildin yaşlanmasının ana sebebi oksijenin yetersizliğidir. Oksijen vücudun temel yaşam kaynağı. Küçücük uygulamamlar ile kapasite arttırılabilir.
 
Gün içerisinde yapılacak kısa çalışmalar ile diyafram kası tekrar aktive edilip oksijenin daha verimli olarak bütün hücrelere iletilmesi önemlidir.
 
Benim de yaptırdığım her çalışmamda diyafram çalışmalarının ve bu çalışmaların sürekliliğinin önemine yer veririm. Her gün en az 5 dakika yapacağın diyafram nefesi çalışması, kısa sürede diyafram kasının aktive olmasına, vücutta eğer varsa kas kemik ağrılarının azalıp, yok olmasına, cildin kısa sürede gençleşmesine, sindirim sisteminin rahatlamasına, dinginleşmeye, sakinleşmeye ve çok daha kaliteli bir yaşama yelken açmanıza neden olur.
post_082_01

Yorum Yap