Blog
Dönüşüm 30 Ekim 2021

Her şey bir soruyla başlar.

NEDEN?

Dönüşmek için önce sorgulamak gerek.

Sorgu kendinde başlar.

Kendi gerçekliğini fark etmek, kendinle yüzleşmek, ilk başta çok ürkütücü, korkutucu gelebilir.

Ama NEDEN diye sormaya başladı mı bir kez insan, kendini, kim olduğunu, neden var olduğunu, kapasitesini farketmeye başladı mı bir daha bu soruyu terk edemez hale gelir.

DÖNÜŞ; kendi gerçeğine dönüş, kendini keşfetme yolculuğudur.

Senelerdir öğrendiğin, sorgulamadan kabul ettiğin birçok doğru yıkılmaya başlar bu sorgu esnasında. Yıllardır sana öğretilmiş, adına doğru denmiş şeyler gerçekten doğru mu? Yanlış denmiş şeyler, gerçekten yanlış mı?

Bu sorgulama sırasında önce yol kararır, ağır bir bilinmezliğin içine doğru kocaman bir adımdır bu. Belli bir süre bocalar, kararır insan.

Bu soruları kendine sordukça, ilk başlarda samimi, gerçek cevaplar vermeye çekinir. Çünkü uzun yıllar boyu inanmış ve kabul etmiştir tamamını. Beyin bu yeni dönüşümü kabul etmekte zorlanır.

Ama bir kez soruları samimiyetle cevaplamaya başlayıp, kendine dürüst davrandıkça; kendini farketmeye gerçek kişi ile tanışmaya alan açar ve bütün yaşam alanları değişmeye, yaşam güzelleşmeye başlar.

Ama bu tanışma çok kısa zamanda olmaz, biraz zaman alır. Dürüstçe sorgulamak, sorulara net ve gerçek cevap vermek, her kişiye özel dönüşüm yolcuğunda farklı süreçlerde gerçekleşir.

Bu yolculukta sabırlı olup, kararlılıkla hareket etmek ve dönüşüme ayak uydurmak asıl olandır.

post_082_01

Yorum Yap