Blog
Cesur Kadın Olmak 05 Aralık 2021

Cesaretim kırılmıştı bir noktada. Sanki yapamazmışım, başaramazmışım gibi geliyordu dışarıdaki dünyaya karşı. Çok kendimleyken, çok yakınımdakilerle nispeten rahattım. Ama bazen onlarlayken de dışarıda arkadaş ortamında da hele de özellikle iş konularında susmayı seçiyordum. Yanlış anlaşılmaktan, yanlış bir şey söylemekten, aptal gibi görünmekten korkuyordum. Yetersizlik duygusunun dibinde olduğumun farkında değildim. Bu durumu örtmek için de devamlı dünya tatlısı, iyi, uyumlu kızı oynuyordum. Herkes beni sevsin çabası vardı. Tüm bunların içinde toplumda kadın olmanın baskısı da vardı. Aman doğru konuş, giyin, paylaşım yaparken dikkat et hatta mümkünse bir şey paylaşma. Paylaşmadım da uzun zaman.

 

Kendimi park ettiğimi fark ettiğimde anlamaya başladım. Eski kendime döndüm ve baktım. Üzüldüm aslında ona. Artık istesem de o olamazdım.

Korku dağları sarsa da konfor alanımı zorlamaya başladım. Kendimi sevmeye, değer vermeye başladım. Eski ben, beni sürekli geri çekmeye çalışıyordu. O yüzden kolay olmadı zincirleri kırmam.

Daha dik durmaya başladım. Başardıklarımı, güçlü yanlarımı önüme koydum. Başarısız olma korkumu yendim. Topluluk önünde konuşma korkumu yendim. Video çekip insanlarla paylaşma korkumu yendim. İnandıklarımı, bilgimi, tecrübelerimi paylaşarak yanlış bir şey söyleme korkumu yendim.

Başkaları ne düşünür umurumda değildi artık. Zihin okuma düğmemi kapattım.

Hatalarımı sevmeye başladım. İnsanlar beni eleştirirken heyecanla, kendimle ilgili daha ne öğrenebilirim diye dinlemeye başladım. Her şeyi kabul etmedim. Daha iyi bir ben olmama yardım edeceğine inandıklarımı aldım gerisini salladım gittiler.

Hayır demeye başladım. Toksik insanları yaşamımdan çıkardım. Sınırlarımı çizmeye başladım. Her yerde kendimi, inandıklarımı, hakkımı ve bilgimi özgürce söylemeye savunmaya başladım. Konuşmaya başladım kısaca. Ama onu bile muhteşem bir nezaket, şefkat ve ustalıkla yapmayı öğrendim.

Cesur bir kadın olarak ayakta durmaya, inandığım şeylerin peşinden gitmeye başladım.

Kolay olmadı... Hem de hiç…

Bunu paylaştım çünkü sen de buralarda dolaşıyorsan kaldır başını.

Bu toplumun ve dünyanın bizim gibi cesur kadınlara ihtiyacı var.

Sen de cesur bir kadınsan ya da olmak istiyorsan: Paylaş, yorum yap.

Birlikte daha güçlüyüz!

post_082_01

Yorum Yap