Blog
3 Adımda Yeni Yıl Kararlarını Gerçeğe Dönüştür 28 Aralık 2021

Bu sene yeni yıla daha net kararlarla girmeye ve hepsini adım adım uygulamaya ne dersin? Cevabın: ‘Evet!’ ise okumaya devam et. 

Geçen sene kaç kararla girdin yeni yıla ve kaçını uyguladın? Araştırmalar yeni yılda alınan kararların %80’inin başarısız olduğunu gösteriyor. Her ne karar alırsan al, yıl ortası gelmeden bunları unutursun ve çoğunu uygulamazsın. Alışkanlıkların, bilinçaltın, erteleme huyun ve en önemlisi sahip olduğun düşünce biçimin seni durdurur, sana bunları unutturur. 

Alışkanlıklarını, zihin sistemini bir anda değiştirmen kolay değil. 500’ün üstünde kişiyle yaptığım çalışmalarımdan yola çıkarak; çoğu kişinin, bu durumun farkında bile olmadığını söyleyebilirim. Farkında olanlar da çoğu zaman durumu kendi dışındaki sebeplere veya yaşam şartlarına bağlıyor. Çünkü başkalarını suçlamak kendine dönüp bakmaktan ve değişime adım atmaktan daha kolay geliyor. 

Bu sene artık bir şeyler değişsin istiyorsan birkaç noktaya net olarak odaklanman gerek: 
Yeni yılda ne istiyorsun? Nasıl istiyorsun? Bunları hayata geçirebilmek için neye ihtiyacın var?

1- O yüzden yılın son haftası bunun için kendine özel bir zaman ayır. Bir-iki saat tek başına, hafif bir müzik aç, güzel bir bitki çayı koy. 2022’den ne istiyorsun düşün. Sadece kendinle ilgili isteklere odaklan. Net ol. Kilo vermekse kaç kilo, spor yapmaksa haftada kaç gün, daha çok para kazanmaksa kaç para, terfi almak istiyorsan hangi ünvan, işini büyütmek istiyorsan kaç müşteri, daha mutlu olmaksa neler seni o mutlulukla buluşturur?.
2- Şimdi listene bir daha bak. Bunlara ulaşmak sana ne kazandıracak? Yaşamın nasıl değişecek? Bu noktada sevdiklerini dahil et. Bunlara ulaşmak çevrene nasıl yansıyacak? Derin bir nefes al ve seni ne kadar heyecanlandırıyor gör. 
Ve her biri için tarih koy. ‘Ne kadar gerçekçi?’ düşün. Gerekiyorsa düzelt.
3- Ardından bunları bugüne kadar neden başaramadığına bak. Hangi engeller var önünde? Bu engelleri dönüştürmen gerek. Erteleme huyunu, yetersizlik duygunu, başarısız olma korkunu, başkaları ne düşünür kafasını bırakman gerek. Bu engellerinin ötesinde bunları başarmak için başka neye ihtiyacın var? Kendinde neleri değiştirmen gerekiyor? 

Ben her sene yeni yıl için planlama yaptırıyorum müşterilerime. Bu da izlediğim yol haritasının kısa bir özeti. Her bir konu üzerinde ayrı ayrı çalışıyoruz ve yeni yıl için kararlı, istekli ve başarılı bir süreç geçiriyoruz. 

Sen de artık bu sene kendin için adım at artık. Kendini sev, değer ver ve yaşamın için harekete geç. 

Yeni yıl güzelliklerle gelsin; uyguladığın ve seni çok mutlu eden yeni kararlarla sarsın her yanını.

Yoksa geçen senelerden bir farkı olmayacak senin için.

post_082_01

Yorum Yap